
Bir firmanın istekleri doğrultusunda hangi barkod yazıcıyı seçmesi gerektiği çok önemli konudur. Seramik ve mermer fabrikalarındaki tozlu ortam, orman ürünü üreticilerinin talaşlı ortamı veya cnc kesim yapan firmaların fireleri masaüstü tipi barkod yazıcıların ömrünü büyük ölçüde kısaltmaktadır.
Barkod yazıcılar temelde dörde ayrılmaktadır. Detaylarıyla birlikte altı çeşit barkod yazıcı vardır.
- Mobil Barkod Yazıcı
- Masaüstü Barkod Yazıcı (Direkt Termal Özelliğindeki & Termal Transfer Özelliğindeki)
- Yarı Endüstriyel Barkod Yazıcı
- Endüstriyel Barkod Yazıcı
Taşınabilir olan bu yazıcılar büyük oranda antrepo, tedarik zinciri firmaları ve büyük depolar tarafından kullanılmaktadır. Özellikle el terminali ile haberleşerek hızlı ve anlık etiket çıkarabilirler. Yalnızca termal etiket grubuna baskı alabilmektedir. Ribon kullanamaz.

Dünyada en çok satılan barkod yazıcı türüdür. Plastik kasa ve kompakt yapısıyla az yer kaplar ve güncel teknolojiyi takip edebilen markaların bazı modelleri hızlı baskı alabilmesi sayesinde her sektöre hitap etmektedir. Ribonlu (Termal Transfer) ve ribonsuz (Direkt Transfer) modelleri mevcuttur. Termal transfer özelliği barındıran yazıcılar aynı zamanda Direkt Transfer sistemini de içerisinde barındırır. Aralarındaki fark ise, direkt termal yani ribonsuz barkod yazıcılar yalnızca termal grubu etiketlere baskı alabilirken, termal transfer yani ribonlu barkod yazıcılar RFID harici piyasada bulunan tüm etiketlere baskı alabilmektedir. Bu noktada siz değerli müşterilerimizin dikkat etmesi gereken konu, birkaç markanın masaüstü tipi barkod yazıcıları etiketin taşıyıcısını (pergamin) sarı veya renkli olmasını zorunlu kılar. Örnek olarak Zebra markasının en çok satan GC420D ve GC420T modelleri beyaz taşıyıcıya sahip etiketlere baskı alamaz, hata verirler. Bunun sebebi, yazıcıda bulunan göz sensörünün beyaz taşıyıcı üzerindeki beyaz etiketin nerede başlayıp nerede bittiğini algılayamamasından kaynaklanır. Bir diğer örnek bazı marka barkod yazıcılar Şeffaf Etikete baskı alamamaktadırlar. Bu yüzden barkod yazıcı alırken bu bilgileri öğrenmeniz tarafımızca tavsiye edilmektedir. 203dpi ve 300dpi çözünürlükte modelleri mevcuttur. Ribonlu olan barkod yazıcılar 74mt, 91mt veya 300mt ribon kullanabilmektedir.



Kasası çelikten olan bu barkod yazıcılar, ilk paragraf belirttiğimiz tozlu, talaşlı ve benzeri etkenlere karşı dayanıklı olan ve önemle önerdiğimiz barkod yazıcılardır. Dış ortamdan gelen zorluklara direnç göstererek, masaüstü barkod yazıcıya göre daha uzun ömürlüdürler. Genellikle hız, kafa genişliği, ram ve işlemci gibi özellikleri masaüstü yazıcılara yakındır. Maliyeti çok arttırmayıp, masaüstü yazıcıların sahip olduğu özelliklere sahip dışı çelik barkod yazıcı arayan müşterilerimize çözüm olarak sunduğumuz barkod yazıcı tipidir. Yarı Endüstriyel barkod yazıcıların neredeyse tüm marka ve modellerinde, diğer alt modellerde bulunmayan bir ekrana sahiptir. Bu ekran üzerinden içerisine etiket dizaynlarını atarak kontrol etmenize, kısa sürede yazıcıyı kalibre etmenize veya diğer sistem ayarlamaları yapmanıza olanak sağlar. 203dpi ve 300dpi çözünürlükte modelleri mevcuttur. Yarı endüstriyel barkod yazıcılar, 300mt veya 450mt ribon kullanabilmektedir.


Barkod yazıcıların amiral gemisidir. Yarı endüstriyel gibi kasası çelikten olan bu barkod yazıcıların, diğer barkod yazıcı tiplerine göre çok fazla üstün özelliği bulunmaktadır. Yarı endüstriyel barkod yazıcılarda olduğu gibi ama daha büyük ekranlara sahiptirler. Aynı şekilde diğer barkod yazıcı tiplerine göre hafızası da çok fazla olduğu için içerisine binlerce farklı etiket dizaynlarınızı atmanıza ve dilediğiniz zaman hangi dizaynı istiyorsanız onu çıkartmanıza olanak sağlarlar. Diğer yazıcılardan daha fazla işlemci gücüne sahiptirler. Bazı modellerin kafa genişliği daha fazladır. Bu sayede, %90 barkod yazıcının sizleri sınırladığı 100mm kafa genişliğini (etiketin genişliğini) bu tip barkod yazıcılarda arttırabilir, A4 boyutlarında dahi etiket çıktısı almanızı sağlar. Dış ortama dayanıklıdır ve en hızlı barkod yazıcılardır. Bazı markaların modellerinde saniyede 254mm uzunluğunda baskı alabilirsiniz. 203dpi, 300dpi ve yalnızca bu tip barkod yazıcıya özel olan 600dpi çözünürlükte modelleri bulunur. Endüstriyel barkod yazıcılar, 300mt, 450mt veya 600mt ribon kullanabilmektedir.
